Könyv rajongók oldala!! :)

Akit csak egy kicsit is érdekelnek a filmek, könyvek, egy-egy sorozat az megtalálta a számára legjobb oldalt! Remélem mindenkinek tetszik az oldal, aki csak ellátogat rá. :)

Nyulász Péter:Helka trilógia
1.rész:
Helka- A Burok-völgy árnyai

Röviden a történet:
Ebben a varázslatos könyvben megimerhetjük Helka hercegkisasszony csodás történetét. Váratlan események zavarják meg a Tihanyban rendezésre kerülő parti megszervezését. A hirtelen eseményeknek köszönthetően Helkának és hű apródjának, Cipriánnak elkell menniük egy régi jó baráthoz, Kamorhoz. Itt veszi kezdetét a varázslatokkal átszőtt történet.
Véleményem:
Jó volt egy olyan könyvet olvasni, aminek némi valóság alapja is van. Nyulász Péter, író nagyon lebilincselő regényt kerekített a Balaton egyik régi legendájából.
Azoknak a könyvrajongóknak ajánlanám ezt a művet, akik szeretik a régi legendákkal foglalkozó, kissé varázslatos történeteket.
2.rész:
Ciprián-A Balaton hercege
Röviden a történet:
Különös körülmények között találkozik egymással Ciprián és Bogi, Helka titokzatos barátnője. Elmondása alapján Helkával és Mordizárral volt együtt a Tómélyi Palotában, amikor a kincstáros(Mordizár) hirtelen rosszul lett. Erre a hercegkisasszony segíteni szeretett volna rajta, de a segítség nyújtás közben titokzatos módon Helka is és Mordizár is eltűnt. Innen izgalmas kalandok várnak szereplőinkre.
Véleményem:
Amint azt az első résznél is említettem, fantasztikus egy magyar mondán alapuló sztorit olvasni. Nyulász Péter ezúttal is kitett magáért, rendkívüli lett a folytatás. Nagyon tetszik. Csak ennyit tudok mondani róla.
Megint csak ajánlani tudom.
3.rész:
Kamor-Helka mennyegzője
Röviden a történet:
A már megismert szereplők folytatják a mindennap életüket. A történet fonalát onnan vesszük fel, ahol a második könyv véget ér. Vagyis a füredi parton, Ciprián és Bogi partiján. Innen folytatódik tovább a cselekmény. Ráadásul ebben a történetben sokat meg tudhatunk Kamor, a Bakony varázslója és Imó, a Bükki Vizek Nagy Szelleme hogyan ismerkedett össze és hogy ki is az a Damasa.
Véleményem:
Rendkívül varázslatos egy köny. Amint elolvastam, csak arra tudtam gondolni, hogy milyen fantasztikus életük lehetett ezután a szereplőknek és hogy milyen lehetne ezekkel a személyekkel találkozni. Ebből is csak az látszik, hogy a szerzője ennek a trilógiának milyen nagyszerű író.
Csak ajánlani tudom MINDENKINEK ezt a regényt.

Sarah J. Mass: Üvegtrón sorozat
Az Üvegtrón előzményei: Az orgyilkos pengéje:
Öt rövid történetben ismerhetjük meg Celaena életét, még a Távolvég előtti időkből. Idegen sivatagokba és szigetekre megy el mestere parancsára, de ezeken a helyeken azonban megszegi mestere parancsait, és ezt nem hagyhatják büntetlenül. Senkinek sem engedelmeskedik, azonban egy valakiben bízik. Nem másban mint a társában, Samben. Ebből  a regényből azt is megtudhatjuk milyen kapcsolat fűzi őt egyes személyekhez, mint az alvilág rettegett urához, az orgyilkosok királyához és egy távoli sivatagban élő orgyilkos fejedelemhez.
Rövid összegzésben én csak azt tudom mondani, hogy aki kedveli a fantasy műfaját, annak ez tökéletes választás.
Üvegtrón:
Egy év után a távolvégi sóbányákba Celaenához két váratlan látogató érkezik. Felajánlják neki, hogy egy erőpróbán való részvételért cserébe pár éven belül szabad lesz. Amikor az orgyilkos ezt elfogadja az ajánlatukat, elindulnak a fővárosba, ahol megkezdődik az edzés a versenyre.
Fantasztikus. Egyszerűen fantasztikus. Amint megkaptam, szinte csak faltam az oldalakat.
Remélem nemcsak én érzem így és mindenki másnak is annyira fog tetszeni ez a könyv mint nekem.
Éjkorona:
Amint véget ér a verseny Celaena élete fenekestül felfordul. Néhány szempontból jó ez a változás, de van egy-két hátul ütöje is a dolognak. Azonban ez nemcsak az orgyilkos, hanem a többiek életébe is változást hoz.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 5
Heti: 12
Havi: 38
Össz.: 4 829

Látogatottság növelés
Oldal: Könyvekről a véleményem
Könyv rajongók oldala!! :) - © 2008 - 2019 - wry.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »